events

recept > musslor mariniére


Recept

Musslor Marinière (Kokta Musslor)


majonäs

 

4 port.
ca 40 blåmusslor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
1 dl finhackad persilja
½ tsk timjan
½ flaska torrt vitt vin
1 ½ msk smör eller margarin
1 ½ msk vetemjöl salt och peppar

Skölj och borsta musslorna väl under rinnande vatten. Se till att alla är väl slutna.

Skala och hacka löken. Fräs lök och vitlök i matfett i en stor gryta. Tillsätt persilja, timjan och vitt vin. Låt spadet koka ca 5 minuter. Lägg i musslorna och se till att det kokar kraftigt hela tiden. Koka musslorna under lock ca 6 minuter eller tills de har öppnat sig. Ta upp musslorna och lägg dem i en stor soppskål. Red av spadet med en blandning av smör och vetemjöl. Smaksätt med salt och peppar. Häll spadet över musslorna. Servera med vitt bröd.