events

events > skärgårdsturer


Skärgårdsturer

Strandhugg, berättelser och god mat


Med våra egna båtar tar vi er med på turer i skärgården. Vi kryssar mellan olika öar och gör små strandhugg i bevarade & charmiga små fiskelägen. Med entusiasm och kunnighet berättar våra skeppare historier om miljön och människorna och vi kan lova dig en innehållsrik och intressant tur. Platserna har ofta mycket att berätta och Ni får möjlighet att promenera runt på öarna och insupa den genuina miljö som fortfarande lever kvar här. Kanske möter du också den infödda fiskaren på sin flakmoppe som mer än gärna berättar både sanna och påhittade fiskehistorier.

Här nedan hittar du våra guidade skärgårdsturer.

 

Tjörn Runt
Norra skärgårdens pärlor

tjörn runt


Vi tar Er på en tur runt Tjörn och gör strandhugg på bl.a. Åstol, Käringön, Dyrön och i Skärhamn. Här ligger de vita skärgårdshusen tätt intill varandra och livet på dessa små öar är genuint och väldigt levande. Under hela turen får ni historiska anekdoter och fakta om området och vi avslutar med en skaldjursmåltid på klipporna på någon av öarna. Resan tar 4 timmar men kan även arrangeras som en längre tur där vi tar lite mer tid i de olika västkustsamhällena.

Antal personer: Max 8
Plats: Utgår från Kyrkesund/Skärhamn

 

Tur till Vinga
Västkustens mest omtalade ö

Med Vinga Fyr i sikte tar vi Er med båt ut i Göteborgs skärgård och berättar historier om området längs vägen. Väl framme vid Vinga väntar en guidad tur på denna omtalade ö längst ute i havsbandet som blivit en stark symbol för Göteborg. Ön som är Evert Taubes födelseplats har ett starkt kulturhistoriskt värde och platsen har haft stor betydelse för sjöfarten ända sedan medeltiden. Vi avslutar turen med en skaldjursmiddag på Vingas kala klippor med enastående utsikt över havet.

Antal personer: Max 20
Plats: Utgår från Fiskebäck

 

Göteborgs Skärgård
Genuint skärgårdsliv


skärgårdsturer

Från Fiskebäck kastar vi loss och gör en tur till några av södra skärgårdens finaste små öar. Brännö, Styrsö, Vrångö, Kössö är alla öar där biltrafiken är förbjuden och öborna susar över ön på flakmoppar. Närmre det genuina ö-livet än så här kan man inte komma. Turen kantas av historier och berättelser om öarna vi passerar. Vi gör små strandhugg och på någon av öarna stannar vi för att duka upp en härlig skaldjursbuffé på bryggan. Vi lovar dig en tur i fantastisk miljö, gemenskap och en härlig smakupplevelse!

Antal personer: Max 20
Plats: Utgår från Fiskebäck

 

Åstol
Klippan i havetVi tar dig med på en guidad tur till en av Bohusläns populäraste öar! Under resan besöker vi även andra hamnar och trånga passager. Vi stannar en längre stund på Åstol för mat och rundvandring på ön. Hela turen tar ca. 2 timmar.

Antal personer: Max 10
Plats: Utgår från Kyrkesund/Skärhamn